Alegerea chitarei

Felicitări! Probabil că acum spuneți: „Dar eu nu am nimic, de ce mă felicită cei de la Kytary.cz?” Noi suntem convinși că avem de ce. Totuși v-ați hotărât să alegeți o chitară și aveți de gând să intrați în rândul muzicienilor! Și pentru această decizie minunată putem să vă felicităm :-).
Vă vom sfătui cu plăcere în achiziționarea unei chitare pentru dvs., apropriații dvs. sau în alegerea chitarei pentru copii. În caz de nevoie, experții noștri vă pot ajuta la numărul de telefon 0800 400 002 (lu-vi 10-18h) sau la adresa de e-mail .

Dar, înainte, trebuie să clarificăm niște aspecte esențiale: doriți să cântați la o chitară acustică tradițională sau vreți să faceți o schimbare și să încercați o chitară electrică? Alegerea este a dvs., deoarece aici depinde și ce muzică vă place.Și gusturile nu se discută :-).

Chitare acustice și chitare clasice

Chitarele care nu se racordează la nimic și pentru care aveți nevoie doar de degetele dvs. se împart în chitare acustice și clasice.

Chitara clasică și sub denumirea populară de chitară spaniolă. Aceste chitare sunt destinate interpretării de muzică clasică, flamenco (de aici și numele de chitară spaniolă) și sunt foarte potrivite pentru copii. Aceste instrumente au corzi de nailon, care, la începători, ușurează interpretarea și permit o prindere mai bună a grifului (nu taie degetele așa cum o fac cele de metal). Un alt mare avantaj pentru copii al chitarelor clasice este faptul că acestea sunt produse în diferite dimensiuni, care răspund vârstei și înălțimii copiilor.
Chitarele clasice se mai caracterizează prin forma standardizată a corpului, griful drept și lat și corzile de nailon care se pot înlocui. La acest tip de chitare se cântă cu degetele, niciodată folosind pana. Aici aflați cum se alege o chitară clasică.


Chitara acustică sau chitara western este un instrument muzical utilizat în muzica rock, pop, blues, folk și altele asemenea. Chitarele acustice au corzi de metal și la ele se cântă folosind pana. Se produc sub câteva forme diferite (de exemplu, Dreadnought sau Jumbo), iar griful lor este rotunjit și mai îngust decât la chitarele clasice. De asemenea, există modele electro-acustice, care sunt dotate cu senzori.Aceste instrumente pot fi conectate la alte echipamente (combo-uri de chitară) și cu ele se poate cânta în concerte sau reprezentații publice.Aici aflați cum se alege o chitară acustică.

Chitare electrice

Cu siguranță știți cum arată o chitară electrică, astfel că vom explica numai câteva reguli. Pentru a putea cânta la o chitară electrică trebuie să aveți la ce o conecta. Bineînțeles că se poate cânta la ea și „pe uscat“, dar pentru acest lucru există mai degrabă chitarele acustice. Chitara electrică are nevoie de echipamente la care să conectați cablul pentru a-i auzi sunetul complet. Aceste echipamente sunt fie combo-urile de chitară, care se găsesc și în dimensiuni mici, pentru a putea cânta acasă, sau seturile de amplificatoare pentru chitare și boxe. Aici aflați cum se alege o chitară electricăiar aici aflați cum se alege un combo pentru chitară.

Între chitara electrică și echipamente se pot conecta și diferite efecte, cu care puteți transforma sunetul. De exemplu, cel mai îndrăgit dintre acestea este Distortion, care transformă sunetul așa cum îl cunoașteți din muzica rock și metal.

Accesorii de chitară

Indiferent de ce tip de chitară alegeți, aveți nevoie de accesorii, comune pentru toate chitarele. În primul rând, aveți nevoie de un acordor (este suficient unul de tip clip), deoarece nimeni nu vrea să cânte la o chitară dezacordată. Apoi, aveți nevoie de o husă, un stativ, pană sau un set de corzi de rezervă.

© AUDIO PARTNER s.r.o.

Cuvinte cheie căutate

Categorii

Mărci

Vă rugăm să aşteptaţi