Cum să alegi un platan Hi-Fi

Secția Hi-Fi aceasta este concepută pentru audiofili, cunoscători, ascultătorii înrăiți, pe scurt pentru toți cei care iubesc sunetul curat de cristal. Dacă și dumneavoastră doriți să vă așezați pe fotoliu și în timp ce degustați băutura preferată să savurați și discurile preferate, atunci ați ajuns unde trebuie. La acest capitol vă putem sfătui, cum să vă alegeți un platan Hi-Fi și de ce să țineți cont la achiziționare.

Variante de platan Hi-Fi

Platanele Hi-Fi le clasificăm în funcție de prezența ieșirilor RCA , sau dacă dispun de amplificatoare standard pe liniile de ieșire. La platanul Hi-Fi care are doar ieșire RCA va trebui să conectați și un amplificator de putere extern. Avantajul lui poate însă consta în designul original (există și diverse forme speciale nu doar cele clasice dreptunghiulare, cu vibrații mai mici și care emit un sunet mai curat.). Amplificatorul extern vă aduce în plus și un caracter de sunet nou și dezvoltă posibilitățile de control.

Cel mai mare avantaj al platan-ului cu amplificator este că nu mai este nevoie de nimic altceva – puteți să îl montați direct la aparatura dumneavoastră Hi-Fi, sau la televizor sau la orice alt echipament audio. Acest tip de platan poate fi dotat și cu mufă USB, care vă permite să transformați muzica preferată de pe disc în variantă digitală și să o aveți și în calculator.

platan mobil

Uitați ce v-au învățat în școala de DJ. Acolo este prioritar întrucât DJ-ul are nevoie de o rapiditate mare. Doar că platanele Hi-Fi sunt dotate cu discuri rapide. Explicația constă în faptul că vibrațiile motorului nu se transmit platanului și deci nici discului. Reproducerea este foarte curată.

Platanele au o viteza de 33 și 45 rotații pe minut. Viteza poate fi schimbată cu un buton dar se mai poate și muta pârghia platanului manual în funcție de variantă. Această opțiune o găsiți și la platanele de lux întrucât este o mutare foarte tentantă și ușoară.

Construcția platanului Hi-Fi

Șasiul/partea exterioară platanului Hi-Fi poate îmbrăca numeroase forme, însă trebuie să fie stabilă ca să se poată roti discul. Orice variante inexacte s-ar reflecta asupra sunetului redat. Dintr-un material special este concepută și brațul (de exemplu din fibră de carbon) ca să fie ușor, să nu apese prea tare discul, fapt ce ar cauza deficiențe de sunet.

Design

Platanul Hi-Fi este conceput pentru cunoscătorii genului. Astfel, atunci când se proiectează se ține cont mult și de aspect. Marea majoritate a platanelor Hi-Fi va rămâne nu doar pe timpan ci și pe retină.

© AUDIO PARTNER s.r.o.

Cuvinte cheie căutate

Categorii

Mărci

Vă rugăm să aşteptaţi