Alegerea muzicuței

Cel mai adesea, muzicuțele aparțin genurilor country, folk și blues. Muzicuța este un instrument foarte practic - nu este scumpă, nu necesită o întreținere dificilă, intră în buzunarul hainei și nu este complicată învățarea ei (cu puțin talent o va stăpâni și un autodidact). Mai jos vă vom oferi sfaturi despre alegerea muzicuței.

O SUGESTIE PENTRU ÎNCEPĂTORI:

Muzicuțele universale, care sunt compatibile cu toate stilurile și pe care le recomandăm începătorilor, sunt muzicuțele diatonice. Fiecare este acordată la o anumită tonalitate, de exemplu C-dur (DO-major). Dacă interpretați o melodie compusă în tonalitatea C-dur, muzicuța va fi potrivită.

În alegerea muzicuței vă vor ajuta specialiștii noștri. Ne puteți contacta la numărul de telefon 0800 400 002 (lu-vi 10-18h) sau la adresa de e-mail .

Despre instrument

Muzicuța se încadrează în categoria instrumentelor de suflat. Principiul de funcționare al muzicuței constă în faptul că un interpret, prin răsuflarea lui (suflat sau aspirație) creează mini-sunete în interiorul instrumentului, de unde apare sunetul. În zilele noastre există mai multe tipuri de muzicuțe: muzicuțe diatonice, muzicuțe cromatice. Un grup aparte între muzicuțe îl formează așa-numitele claviete (muzicuțe cu clape).

Muzicuța în cadrul formațiilor

Dacă doriți să cântați la o muzicuță diatonică într-o formație, veți avea nevoie de un set de muzicuțe în tonalități diferite pentru a vă putea alinia cu ceilalți membri ai trupei. De exemplu, pentru country și blues, un interpret trebuie să aibă cel puțin 2 muzicuțe diatonice (una în C-dur/Do major și alta în G-dur/Sol major), deoarece în country și bluegrass se cântă în general în aceste două tonalități. În cazul în care vă achiziționați un suport de gât pentru muzicuță, puteți cânta simultan și la alt instrument (cea mai frecventă combinație: muzicuță și chitară).

Tipuri de muzicuțe:


Muzicuțe diatonice

Muzicuțele diatonice se caracterizează prin faptul că ele conțin câteva game (majore, minore). Se împart în muzicuțe cu gamă completă și muzicuțe cu reglare Richter. Muzicuțele cu gamă completă au o gama completă (majoritatea majoră). Dimpotrivă, muzicuțele diatonice cu reglaj Richter nu au gamă completă - și interpretul trebuie să rezolve această problemă cu ajutorul tehnicii, ceea ce se numește bending de tonuri. Muzicuțele Richter au o plajă largă de utilizare, dar cel mai adesea sunt asociate cu blues, folk și bluegrass.

Muzicuțe cromatice

Muzicuțele cromatice se caracterizează prin faptul că la ele găsiți întreaga gamă cromatică (adică există o succesiune de semitonuri). Înainte, acest tip de muzicuță era utilizat cel mai frecvent - mai ales în genuri precum tramp sau jazz. Pentru tramp și jazz, muzicuța cromatică este în continuare instrumentul ideal - dar are limitele sale. De aceea, muzicuțele cromatice au fost treptat eliminate și înlocuite cu cele diatonice cu reglaj Richter.

Claviete (muzicuțe cu clape)

Clavieta (muzicuța cu clape) poate fi considerată o combinație între muzicuță și acordeon. Tocmai de aceea clavietele se utilizează adesea ca instrumente de exersare pentru viitorii acordeoniști. Nu vă veți întâlni des cu un interpret la clavietă, acesteia i se dedică, de obicei, copiii. În zilele noastre, acest instrument poate fi auzit în piese reggae, ska sau dub.


© AUDIO PARTNER s.r.o.
Vă rugăm să aşteptaţi