Cum să alegi platan pentru DJ

platan pentru DJ reprezintă fundamentul unui DJ.

Înainte de a alege un produs trebuie să știți scopul pentru care veți folosi produsul. Există totuși câteva platane: clasice analogice ( liniare / în trepte unitare) și platane USB. Avantajul platanelor USB este că cu ajutorul lor puteți digitaliza vinilurile (să le introduceți în calculator).

Dacă sunteți începător și aveți nevoie și de alte informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0800 400 002 (lu-vi 10-18h) sau scriptic la . Răspundem cu drag la toate întrebările dumneavoastră.


Tipuri de platane DJ

Când începeți să vă ocupați de platane pentru DJ, aflați că există două tipuri de plăci de bază analogice: în trepte și cu intrare directă în unitate. Plăcile în trepte întotdeauna vor fi mai ieftine decât cele cu conectare directă. Plăcile cu conectare directă au o rapiditate a întoarcerilor mai stabilă, de unde și prețul lor mai ridicat. Specific tuturor platanelor DJ este pitch fader-ul cu care se poate controla viteza întoarcerilor. În oferta noastră avem și categoria de platane USB.

Dacă doriți să scurtați sau să mixați prin intermediul platanelor foldere din calculator (cu ajutoru software-ului DJ favorit precum Serato,Traktor etc.) atunci acestea nu sunt posibilități pe care vi le oferă un platan pentru DJ USB, cum poate s-ar gândii mulți oameni. Conectarea la calculator se poate face cu orice tip de platan DJ. Aveți nevoie doar masă de mixaj pentru DJ cu o interfață USB și special o placă timecode. Această placă, prin conectarea la platan, la masa și sistemul de mixare precum și la calculatorul cu software-ul de DJ se poartă ca o memorie pe care apoi o adăugați la calculator.

Pentru mixajele de bază sau la începutul activității de DJ vă este suficientă un platan mai ieftin, în trepte. Dacă nu vreți să faceți niciun compromis și doriți să aveți un echipament pe măsură, care îl folosesc și cei mai experimentați DJ, vă puteți achiziționa un platan cu conectare directă. Ambele tipuri utilizând plăcuța timecode, programul de DJ și un masă de mixare corectă vor merge conectate la calculator. Dacă aveți acasă discuri rare pe care doriți să le transformați în eșantioane digitale pentru mixare ulterioară puteți folosi platane USB.


Alte criterii de alegere a platanului potrivit.

  • Brațele: care pot fi drepte sau curbe. Acest lucru nu va fi pentru început atât de important pentru dumneavoastră. Ține mai mult de ergonomie care reprezintă poziția necesară pentru DJi experimentați.
  • Capacitatea de a controla viteza (pitch) este trăsătura esențială a tuturor platanelor pentru DJ. Datorită posibilității de a schimba viteza se pot combina două beat-uri de la două platane, ceea ce reprezintă una dintre tehnicile fundamentale ale DJ-ilor.
  • Designul: nu este atât de important când alegem performanța platanului însă devine important pentru cei vizează și estetica.

Conectivitate și ace

Pentru conectivitatea muzicii este importantă conexiunea șiacul (vârful). Întotdeauna este important să aveți ace de rezervă pentru situațiile neplăcute când ele se defectează. De exemplu, în cazul platanului de DJ se poate întâmpla întrucât acul este un consumabil care se uzează prin folosire (chiar dacă nu se schimbă atât de des).

Conexiunile se disting în funcție de calitate și preț, cele mai folosite au însemnul MM (moving magnet).

Biții sunt împărțiți în funcție de formă în sferici (rotunjiți) sau eliptici (mai ascuțiți).

Accesorii

Parte a echipamentului unui DJ este masa de mixaj DJ. Vă va prinde bine și o masă de DJ, unde să așezați în ordine toate cele necesare. Vă puteți achiziționa și o placă timecode și diverse huse și cutii. Vă vor prinde bine și conectori și ace.

Să cânte muzica, să vă meargă “djeala” și mixajul! :-)

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Vă rugăm să aşteptaţi