Cum să alegi un sistem de DJ complet

DJiing-ul, încă de la începuturile sale, aparține celor mai progresive tipuri de producții muzicale. Nu este de mirare că instrumentele de DJ evoluează în permanență, dacă la început se foloseau tehnici analoge (platane și mixere) în prezent acestea au fost înlocuite treptat cu tehnici moderne (digitale). În această perioadă în vârful acestei tehnologii sunt așa-numitele controlere DL All-in-one (sau sisteme DJ complete).


O SUGESTIE PENTRU ÎNCEPĂTORI:

Pentru toate sistemele DJ este valabil faptul că sunt bazate pe tehnologii digitale care, în comparație cu vechea tehnologie analogică, ușurează munca cu piesele muzicale. Cu toate acestea, nu toate controlerele DJ pot fi denumite drept controlere DJ All—in-one (controlere DJ complete). Controlerele DJ All-in-one sunt acele controlere DJ care încorporează într-o singură platformă funcția de pick-up și cea de pupitru de mixare/mixer.

controlere DJ All-in-one reprezintă o alegere bună pentru DJi cu experiență care doresc să profite de posibilitățile digitale de lucru cu piesele muzicale. În același timp, aceste controlere DJ sunt potrivite și pentru începători întrucât această tehnologie digitală este mai ușor de stăpânit decât tehnologia de DJ mai veche.

Dacă doriți să aflați și opinia unui expert, nu ezitați să ne contactați. Cu drag vă vom sfătui ce sistem complet DJ este ideal pentru dumneavoastră. Suntem la dispoziția dumneavoastră la numărul de telefon 0800 400 002 (lu-vi 10-18h) sau pe adfesa de e-mail .

Hardware

sistem DJ complet De obicei acestea sunt împărțite în 3 secțiuni: două secțiuni sunt folosite pentru a controla piesele muzicale și o secțiune este pentru mixare. Majoritatea controlerelor DJ știu să lucreze cu două până la patru canale muzicale și de regulă sunt dotate cu propriul card de sunet. Comenzile hardware ale controlerelor DJ complete sunt gestionate de obicei prin padele, butoane, joy-stickuri.

Ergonomia multor accesorii se trage din clasicele tehnici analoage DJ (cuprind 2 manete de rulare care simulează pick-up-ul) însă unele controlere DJ au sisteme mult mai originale. Calitatea stăpânirii controlerului este pentru Dj un element fundamental și care vizează precizia și simțul gestionării muzicale.

Software

Pentru sistemele de DJ este foarte important și software-ul. .Un software bun permite o conectare simplă a controlerului DJ la laptop sau tabletă. Mai mult, ajută la mixarea ușoară a muzicii și modificarea intuitivă a pieselor muzicale. Printre cele mai cunoscute programe software pentru DJ se numără următoarele: Serato DJ, Traktor, DJAY, VirtualDJ. Majoritatea acestor echipamente include o licență minimală pentru versiunea de bază a acestor programe.

Conectarea la calculator sau tabletă

Oricare controlere DJ All-in-one – Majoritatea sunt concepute în așa fel încât conectarea la calculator sau tabletă (iPad) să fie simplă – așa nuitele Plug´n´Play. Standardul de conectare pentru calculator este portul USB. O parte din controlerele DJ All-in-one pot funcționa independent de calculator însă marea majoritate trebuie conectate la calculator (tabletă) în mod obligatoriu.

Marea majoritate a controlerelor DJ este compatibilă cu cele mai uzuale sisteme de operare – însă indicat este să vă verificați compatibilitatea sistemului cu calculatorul dumneavoastră (iPad) din documentația tehnică a produsului. De asemenea, trebuie să verificați numărul intrări și ieșiri ale controlerului DJ ales.

  • 1 - Secţiune de efecte
  • 2 – Potenţiometre egalizator
  • 3 - Plăcuţe tactile
  • 4 – Platane rotative
  • 5 - Crossfade pentru fuziunea semnalelor
  • 6 – Volumul canalelor

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Vă rugăm să aşteptaţi