Kirk Hammett (Metallica) despre pedalele sale KHDK

Interviu în exclusivitate pentru Kytary.cz

Sloganul pedalelor KHDK este „For gearheads by gearheads“. Crezi că ești un „gearhead“?(Gearhead este o persoană pasionată de tehnologie, de căutări, care tot timpul încearcă ceva, creează și ajustează sunete)

Absolut. Câteodată chiar trebuie să împrumut o bucată de piesă doar pentru a avea unde să îmi folosesc toate amplificatoarele. Păi... de unde să încep. Să o iau de la chitară? Amplificator? Unitatea de efecte? Lucrurile pe care le am în trusă? Eu și James (Hetfield) am avut întotdeauna o grămadă de echipamente. Am tendința să păstrez tot ce am adunat peste ani. Am o relație sentimentală cu toate lucrurile pe care le-am folosit în trecut. Deci sunt un gearhead complet. În ultima perioadă am încercat să nu mai cer atât de multe lucruri. Mă concentrez numai pe ce îmi trebuie cu adevărat. Ceea ce mă aduce la KHDK. Dezvoltarea unei mărci de efecte de chitară mi s-a apărut plină de sens. Producem unități pe care ni le-am dorit și de care am avut întotdeauna nevoie. În plus, este o oportunitate minunată de a folosi o grămadă de dotări, ceea ce pentru mine înseamnă o ocazie de a da frâu liber creativității. Și mă surprinde cât de satisfăcut mă simt.Lansăm în lume produse excelente și primim feedback pozitiv de la ceilalți chitariști.Dorim ca unitatea de efecte KHDK să ajungă în mâinile tuturor chitariștilor.


Ai contribuit direct la dezvoltarea pedalelor KHDK, nu-i așa?

Da, toate unitățile KHDK poartă amprenta mea. Le-am conceput împreună cu colegul meu David Karon. Apoi, am prezentat ideea noastră dezvoltatorului Antonin (producătorul ceh de efecte și amplificatoare Antonin Salva) cu care ne consultăm în tot.


Ești chitaristul celei mai mari trupe de metal din lume, așa că ne așteptăm ca efectul tău KHDK Ghoul Screamer să fie destinat muzicii hard. Cum funcționează această pedală într-o muzică nu așa de hard?

Și Tube Screamer-ul original se poate folosi în blues sau country - acea compresie și distorsionare fac diferența și acolo. În ceea ce privește Ghoul Screamer, acesta este foarte util în aceste genuri muzicale. Singurul lucru de care ai nevoie este să cânți cu o compresie setată. Ghoul Screamer se poate folosi ca boost complet curat sau ca boost cu o ușoară compresie. Această unitate nu are doar un sunet. O poți folosi în rock, metal, blues, country sau chiar și în jazz. Este un efect aproape universal.


Când compari pedalele KHDK cu unitățile obișnuite de efecte overdrive sau distortion pe care le utilizează chitariștii, ce ți se pare unic la KHDK?

În mod sigur unică este tehnologia noastră. Folosim componente de top și cea mai modernă tehnologie. În comparație, clasicul Tube Screamer, de exemplu, folosește aceeași tehnologie deja de douăzeci de ani, deci principala deosebire constă în tehnologie și componente. În plus, datorită celor mai noi tehnologii, reușim să inserăm atâtea componente într-o singură unitate.Înainte, acest lucru nu era deloc posibil.


Interviul complet cu Kirk Hammett îl puteți citi pe site-ul Frontman.cz aici.

Pedale KHDK


KHDK Nr. 1 - Overdrive

Nr. 1 Overdrive este rezultatul anilor de experimente și muncă grea. Sunetul pedalei Overdrive și tot ceea ce așteptați de la aceasta este perfecționat la maximum. De la prima ascultare a acestui efect veți recunoaște ADN-ul echipamentelor cu lămpi distorsionate. Setul de pedale Gain este împărțit în două circuite. Primul este legat la un potențiometru Gain și vă oferă totul, de la un boost curat până la Overdrive natural. Al doilea circuit Gain este, surprinzător, legat la un controller Bass.Datorită acestui lucru, obțineți o distorsionare bogată, armonioasă, o frecvență joasă și o saturație tipică echipamentelor cu lămpi.

KHDK Nr. 2 - Clean Boost

Clean Boost este o pedală care utilizează un circuit unic, care a fost dezvoltat în KHDK. Acesta vă oferă un boost clar și transparent cu un ușor caracter al echipamentelor cu lămpi. Această unitate este îndrăgită de toți cei cărora le pace finul și naturalul Gain. Dacă aveți un echipament cu lămpi de calitate, cu acest efect deschideți o dimensiune nouă și nemaiîntâlnită.

KHDK Ghoul Screamer

Ghoul Screamer este dotat cu un circuit fără concurență cu un potențial uriaș de sunet. Acest efect a fost elaborat în conformitate cu conceptul chitaristului grupului Metallica - Kirk Hammett. Iar în el sunt ascunse toate detaliile sunetului perfect imaginat de dvs. Ghoul Screamer este o pedală multi-funcțională pentru un spectru larg de chitariști. Vă oferă un control uriaș asupra sunetului - de la un boost curat la o distrosiune masivă. Pe lângă cele trei potențiometre standard, Drive (măsura distorsiunii), Tone (reproducerea tonului) și Volume (volum), pe el mai există 5 comutatoare. Acestea vă oferă o paletă largă de sunete și este foarte potrivit nu numai pe scenă, ci și în studio, tocmai datorită gamei de sunete pe care o aveți la dispoziție.

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Vă rugăm să aşteptaţi