Cum să începeți să cântați la o chitară acustică

Descoperirea chitarei și primii pași cu chitara acustică

Chitara acustică face parte dintre cele mai populare instrumente muzicale din lume. Dacă la momentul de față nu sunteți lămurit cum să alegeți o chitară acustică, sau cum să alegeți o astfel de chitară pentru un copi, vă sfătuim noi în capitolul Cum să alegeți o chitară.

În acest capitol vă arătăm doar primii pași care vă așteaptă cu noua dumneavoastră chitară acustică. Nu este nimic complicat:

  • 1. Chitare acustice pentru mâna stângă
  • 2. Acordarea chitarei
  • 3. Accesorii
  • 4. Coarde
  • 5. Depozitarea chitarei
  • 6. Bine de știut
  • 7. Un video cu școlarizare pe canalul de youtube al Kytary.cz

Chitara pentru începători le găsiți pe video

În următorul video am pregătit pentru dumneavoastră cele mai importante aspecte.

1. Despachetarea chitarei

Chitara acustică, pe care o comandați pe site-ul nostru vă va ajunge bine ambalată și împachetată cu atenție într-o cutie de carton. Dacă chitară este ambalată într-un husă protectoare moale sau într-o valiză (veți afla în descrierea instrumentului respectiv) ea va fi cu totul inserată în cutia protectoare de carton.

2. Acordarea chitarei

Fiecare chitară pe care o expediem clienților noștri este verificată de un specialist tehnic, astfel că dumneavoastră aveți siguranța că ea va fi așa cum o preferă majoritatea chitariștilor. Chitara însă nu va fi acordată 100% pentru siguranța ei la transport. Oricum acordarea chitarei trebuie să învățați să o faceți singuri :-).

Standard, chitara se acordează în tonurile E,A,D, g,h,e (de la coarda cea mai groasă la cea mai subțire). Acordarea unei chitare se face foarte ușor și puteți afla în acest video. La chitară vă sfătuim să vă achiziționați și un tuner (oricare dintre cele din această secțiune).

3. Accesorii

În afară de tuner la chitară vă mai ajută și următoarele accesorii. Dacă nu este inclus în pachetul chitarei (acest lucrul îl aflați la descriere produslui respectiv) vă recomandăm și o husă moale de chitară sau o valiză. Husa este bună în cazul în care călătoriți foarte mult cu chitara. Pur și simplu o luați în spate și plecați. Pe când valiza este mai grea dar protejează mai bine.

4. Alegerea corzilor potrivite

Chitara dumneavoastră va fi dotată cu corzi încă din fabrică. La chitarele mai ieftine se pun așa-zisele corzi prepregătite, ceea ce înseamnă că ele sunt provizorii. De aceea vă recomandăm ca odată cu chitara nouă să achiziționați și un set nou de corzi. Astfel, veți fi sigură că dacă vreuna se rupe, aveți de rezervă.

Corzile sunt de fapt un element consumabil. Ele pot fi afectate de rugină, de transpirația degetelor și altele. De aceea este indicat să schimbați periodic corzile. Nu se poate spune cu precizie cât de des să le schimbați însă dacă sunteți începător ar trebui la aproximativ 2 luni să le schimbați :-).

Pentru începători recomandăm mai de grabă corzi mai moi (.009/.010), pe care să le poată apăsa ușor.

5. Depozitarea chitarei

Pentru chitară este indicat să achiziționați un stativ unde să o țineți atunci când nu o folosiți. Cel mai folosit este standul de tip A și o alegere bună este și cuierul pentru chitară. Cu ajutorul lui puteți agăța chitara de perete, fapt ce arată extraordinar :-).

Nu lăsați chitara în locuri calde și uscate. Pe perioada iernii nu lăsați chitara pe lângă sobă sau orice echipament ce emană căldura – uscarea excesivă a lemnului afectează instrumentul. Pentru depozitarea de lungă durată a chitarei cea mai potrivită ar fi o valiză, în care instrumentul își face propriul climat.

6. Bine de știut

Dacă sunteți din Praga, puteți începe să vizitați Academia de Muzică, unde puteți învăța să cântați la chitară de la instrumentiști profesioniști.

În secțiunea Note puteți găsi de asemenea diverse publicații/anunțuri cu cântăreți, școli de chitară și altele.

7. Un video cu școlarizare pe canalul de youtube al Kytary.cz

Pentru începători recomandăm lecțiile din videoul de pe youtube cu denumirea „Hospodský vodrhovačky“, unde dl. Petr Krumphazl vă va învăța numeroase note simple și cântece cunoscute cehești.În playlistul nostru „Workshop și scoală“ găsiși și alte înregistrări video din care vă puteți inspira și puteți învăța.

Alte teme:

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Vă rugăm să aşteptaţi