Cum să faci un studio de casă

Microfoane de studio, plăci de sunet, monitoare de studio – trei pietre de temelie ale studioului viitor al dvs. Înregistrările în studiourile de casă este în mod clar tendința de astăzi. Echipamentul este în prezent mult mai accesibil, și chiar și tehnica de studio mai ieftină reușește să vă ofere o calitate înaltă, cel puțin pentru efectuarea înregistrărilor demo reușite. Doriți să vă faceți un studio de casă? NU vă fie frică, nu este nimic complicat iar rezultatele o să vă surprindă cu siguranță. Am pregătit pentru dvs. acest ghid pe tema cum să construiești și cum să dotezi un studio de casă.

Cu alegerea o să vă ajute cu plăcere specialiștii noștri. Puteți să ne contactați la numărul de telefon 0800 400 002 (Luni-Vineri între orele 10-18) sau la adresa de e-mail


Înregistrarea decurge în ordinea următoare: microfon -> placa de sunet -> monitoare de studio. Haideți să respectăm acest procedeu și la explicarea creării unui studio de casă.


Microfon de studio

În studiouri se folosesc standard microfoanele cu condensatoare, cu membrane mari. Acestea sunt construite în așa fel încât să fie capabile să capteze în detaliu și real orice sursă de sunet. Microfoanele cu membrană mare sunt potrivite pentru înregistrarea vocalelor, a chitarelor acustice, captarea boxelor sau a combo-urilor de chitară, înregistrarea instrumentelor de percuție și altele.

Mai multe informații despre alegerea microfonului le aflați în ghidul de cumpărare pe tema Cum să alegi un microfon.

Placa de sunet

Baza înregistrărilor, imediat după microfon este, de asemenea, placa de sunet. În aceasta conectați microfonul, chitara, clapele și orice alt instrument sau sursă de sunet. Placa de sunet creează apoi din semnalul analog care intră în aceasta o pistă digitală pe care o trimite mai departe în calculatorul dvs. și în programul de muzică (DAW). Un parametru important al plăcii de sunet este, de asemenea, numărul de intrări. Dacă știți că o să vă ajungă să înregistrați de ex. vocea cu chitara, atunci o s vă ajungă o placă cu două intrări. Pentru înregistrarea mai multor piste simultan (de ex. a setului de baterie), veți avea nevoie de mai multe intrări.

Mai multe informații despre alegerea plăcii de sunet le aflați în ghidul de cumpărare pe tema Cum să alegi o placă de sunet.

Monitoare de studiou

În studio (nici cele de casă) nu se folosesc pentru audiere „difuzoare“ obișnuite dar așa zise monitoare de studio. Aceasta este o diferență semnificativă și mulți operatori de sunet sunt foarte sensibili la această confuzie a termenilor :-). Monitoarele de studio sunt destinate în mod normal ascultării critice și de aproape. Sunetul acestora este echilibrat pentru a„ nu avantaja“ nicio bandă de frecvență, ar dvs. să auziți un sunet autentic al înregistrării pe care o veți aranja și mixa mai departe.

Mai multe informații despre alegerea monitoarelor le aflați în ghidul de cumpărare pe tema Cum să alegi un monitor de studio.

Software muzical și de editare

În momentul în care cumpărați un microfon, placa de sunet și monitoarele de studio, vă mai lipsește un lucru important pentru a putea începe să înregistrați prima piesă. Este vorba de așa zise DAW sau altfel Digital Audio Workstation. Sub această denumire sofisticată se ascund toate programele de calculator care se folosesc la lucrul și la editarea muzicii în calculator. Un standard de studio este programul Cubase, însă producătorii de muzică electronică preferă în marea majoritate software-ul Ableton Live.

Accesorii de studio

Studioul dvs. de casă nu se poate lipsi de accesoriile de bază, printre acestea fiind în principal cablurile. Pentru conectarea microfonului la placa de sunet veți avea nevoie de cablu de microfon XLR. Plăcile de sunet se conectează la calculator cel mai adesea cu ajutorul cablului USB care este inclus de regulă în livrare, astfel de această parte nu trebuie să vă ocupați :-). Alte cabluri de care veți avea nevoie sunt pentru conectarea monitoarelor de studio în placa de sunet. În acest scop servesc cel mai bine cablurile simetrice 1/4 jack – XLR.
Dacă aveți de gând să înregistrați în studioul dvs. de casă vocea, recomandăm să achiziționați un suport de microfon, filtru pop și paravan acustic. Acesta creează în jurul microfonului un semicerc și împiedică astfel reflexiile de sunet la cântat.

Alte teme „Cum să alegi“ în secția tehnicii de sunet:

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Vă rugăm să aşteptaţi