BackgroundLink

Cum să alegeți tcinelul

Cinelul, în limbajul colocvial cehesc i emai spune și virbl, ritmicel sau chiar și șrotist, și sunt cele mai importante tobe. Cinelurile sunt parte nedespărțită din categoria tuturor tobelor clasice și sunetul lor se aude și în orchestrele renumite. Unele tipuri de astfel de tobe pot fi folosite la marșuri (în combinație cu bretele astfel încât toba să poată fi purtată).


O SUGESTIE PENTRU ÎNCEPĂTORI:

Cinelurile în seturile de percuție reprezintă piatra de temelie a ritmului (împreună cu toba bas și chimvalele hi hat). De aceea alegerea unor astfel de instrumente trebuie făcută cu mare atenție.

Printre parametrii cei mai importanți ai sunetului cinelurilor sunt dimensiunile (diametru și adâncime), materialul Din care sunt concepute și cel din care este făcută membrana.

Dacă la alegerea unui cinel doriți să consultați unul dintre experții noștri, ne puteți contacta la numărul de telefon 800 100 029 (lu-vi 9-20h, sâ 10-17h) sau pe adresa de e-mail . Cu drag vă vom răspunde la toate întrebările dumneavoastră.


Descrierea cinelurilor:

Cinelurile sunt tobe de dimensiuni mai mici. Pe parte inferioară și pe partea superioară au membrană și de jos au montată struna. Pe parte superioară membrana este întinsă și în partea inferioară se regăsește capul de rezonanță. Sub el este montată struna.

Materiale

Corpul tobei este de obicei conceput din lemn sau metale și din aliaje metalice. Materialele din care se fabrică o tobă sunt diverse și uneori ele se combină prin stratificare. De exemplu, sunt populare cele care au corpul din lemn de arțar și toba din oțel. Fiecare tip de material are specificitatea sa. Totul depinde de sunetul concret pe care îl caută toboșarul.

Cinelul cu corp din lemn au un sunet mai cald pe când cele metalice ies mai mult în evidență și sunt mai ascuțite.

Dimensiuni

Dimensiunea cinelelor este cuprinsă între 10 și 16 inch. Adâncimea lor este de regulă cuprinsă între 2 și 9 inch. Cele mai folosite cinele sunt cele care au diametrul de 14 inch și adâncimea de 5,5 inch.

Struna

Struna este foarte importantă pentru cinele. Aceasta le dă tipicul lor accent și sunet inconfundabil. Există mai multe variante de strune. Se diferențiază între ele în funcție de numărul de strune, de stilul încorporării (influențează caracterul sunetului) și modalitatea de prindere de tobă. Important este și materialul din care este concepută, de exemplu, pot fi fabricate din oțel, bronz, alamă și carbon.

Struna este întinsă pe partea de jos a tobei, ca în momentul cântării să intre în contact cu capul de rezonanță.

Cinelul în seturile de percuție

Cinelul nu poate lipsi din niciun set de percuție. Mulți bateriști/toboșari folosesc mai multe cinele care însă nu sunt reglate la fel. Cinelul se poziționează pe partea stângă a tobei bas (între pedala de hi hat și tobă).

Sfat de final

Cinelurile se clasifică după caracterul, personalitatea și întreaga imagine de sunet a toboșarului. De aceea nu vă fie frică să experimentați și, dacă vă permiteți, nu economisiți atunci când achiziționați cineluri. Aceasta va fi locul în care veți fi cel mai mult fotografiat așa că merită să respectați un standard :-).

Vă rugăm să aşteptaţi