Cum să alegi tobă snare

Toba snare, în lumea toboşarilor cehi denumit tambur rulant, tobă de ritm sau chiar "spărgătorul", este unul din cele mai importante tipuri de tobe care există. Tobele snare sunt o parte nelipsită a tuturor seturilor clasice de tobe, dar îşi au locul şi în marile orchestre. Unele tipuri se pot folosi şi ca tobe pentru marşuri. (în combinaţie cu curelele de tobă).


SUGESTII PENTRU ÎNCEPĂTORI:

Tobele Snare la seturile de tobă reprezintă partea de bază pentru ritm (împreună cu tobe bas şi cinele hi-hat). De aceea este bine să acordaţi o atenţie sporită la alegerea lor.

Dintre cele mai importanţi parametrii care determină sunetul final a tobelor snare sunt dimensiunile (diametru şi adâncime), materialele din care sunt fabricate, tipul de cordar şi feţele întrebuinţate.

În aczul în care aţi dori puteţi să consultaţi cu specialiştii noştri noi tipul de tobe snare, ne puteţi contacta la telefonul 0800 400 002 (lu-vi 10-18h) sau la adresa de e-mail . Vă răspundem cu plăcere la întrebările dvs.


Descriere tobă snare:

„Tobele snare“ au dimensiuni mai mici. Pe partea din faţă şi din spate au membrane, iar din partea inferioară au montat un cordar. Pe partea superioară este montată aşa-numita „faţă pentru cântat“, pe partea inferioară a tobei este faţa de rezonanţă. Sub ea se află cordarul.

Materiale

Corpul tobelor este adesea fabricat din lemn sau metal şi aliaj de metal. Există multe feluri de materiale din care se pot fabrica tobe, iar uneori acestea se combină sub formă de straturi. Cele mai preferate sunt arţarul şi oţelul. Fiecare tip de material are specificile sale. Depinde foarte mult de „sound-ul“ pe care percusistul îl doreşte.

Tobele snare cu corp de lemn au un sunet tipic „mai cald“, în timp ce cele din metal dispun de un sunet mai aspru.

Dimensiuni

Diametrul tobelor snare este între10 şi 16 ţoli. Adâncimea lor este de obicei în intervalul de la 2 la 9 ţoli. Tobele snare cele mai obişnuite au diametru de 14 ţoli şi adâncime de 5,5 ţoli.

Cordar

Cordarul este foarte important. Le conferă sunetul tipicintens şi de neînlocuit. Există diverse tipuri de cordar. Se diferenţiază prin lungime, număr de corzi, stilul de prelucrare (divers de corzile aşa zise „înfăşurate“) şi de modul de prindere de tobă. Un factor principal este tipul de material, cum ar fi oţel, bronz, alamă sau carbon, din care sunt fabricate.

Cordarul este tras pe partea din spate a tobei, pentru a fi atunci când cântaţi în contact cu faţa de rezonanţă. (inferior).

Tobele snare pentru seturile de tobe

Tobele snare nu pot lipsi din nici un set de tobe . Mulţi percusişti folosesc câteva tipuri de tobe snare, care nu sunt acordate la fel. Tobele snare se amplasează pe partea din stânga a tobei bas. (între pedale hi-hat şi toba mare).

Un sfat la sfârşit

Toba Snare are o influenţă de seamă asupra caracterului, personalităţii şi, în general, la image de sunet al toboşarului. Nu vă temeţi să experimentaţi, iar dacă aveţi posibiltatea, nu economisiţi la achitarea acestuia. Va fi locul pe care beţele de toboşar le vor căuta foarte des, deci să bubuie tobele :-).

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Vă rugăm să aşteptaţi