Bună ziua, în perioada 31 Iulie - 17 August departamentul de relaţii clienţi nu va fi disponibil. În cazurile urgente ne puteţi contacta pe chat online în limba engleză. Vă mulțumim pentru înţelegere!

Cum să alegeți instrumentele de percuție electronice

Datorită dezvoltării tehnologice instrumentele de percuție electronice reprezintă cel mai căutat instrument muzical pentru un spectru larg de muzicieni. Principalul motiv pentru boom-ul percuțiilor electronice este acela că pot foarte bine să redea realist sunetul tobelor clasice, și mai mult oferă numeroase și interesante prelucrări ale sunetului (modularea sunetului, efecte, înregistrări proprii și altele). Important este că puteți cânta și în apartament fără griji că ar pica tencuiala sau că ați deranja vecinii. Cu instrumentele de percuție electronice puteți cânta în căști și sunetul lor, comparativ cu tobele acustice, sunt mult mai silențioase. Ca să vă orientați mai bine în alegerea lor am pregătit pentru dumneavoastră un ghid privind alegerea percuțiilor electronice.


O SUGESTIE PENTRU ÎNCEPĂTORI:

Pe începători îi sfătuim să achiziționeze un pachet complet de instrumente de percuție electronice, din pachet făcând parte și hardware-ul și accesoriile (trepiedul, pedalele etc.). Un astfel de set trebuie doar scos din ambalaj, montat și puteți începe să cântați.

În ofertele actuale veți găsi și padele, module de percuție și komba pentru sunetul percuțiilor electronice. Producătorii mai fabrică și modele alternative precum padele mostră, padele de percuție și efecte de percuție. Aceste instrumente sunt folosite de toboșarii care doresc să îmbogățească percuția cu diverse sunete electronice.

Instrumentele de percuție electronice pot fi folosite în locul tobelor clasice sau ca și complement al lor. În trecut au mai fost folosite și ca instrumente de învățare (întrucât nu sunt zgomotoase).

Dacă ați dori să vă consultați cu un expert pentru alegerea unui instrument de percuție, ne puteți contacta la numărul de telefon 0800 400 002 (lu-vi 10-18h) sau pe adresa de e-mail . Colegii noștri vă ajută cu drag în alegerea produsului dorit.

Funcționarea percuțiilor electronice

La tobele acustice clasice sunetul ia naștere pe principiul rezonanței mecanice a instrumentului. La instrumentele de percuție electronice este diferit. Instrumentistul bate la tobe utilizând padele (masa instrumentistului) care „simte” bătăile instrumentistului. Semnalele din padele sunt transmise într-o unitate de prelucrare care îi adaugă sunetele alese suplimentar. Aceste unități de ghidare se numesc module de percuție și prin ele se trece și se creează diverse sunete.

Avantajele percuțiilor electronice

  • Posibilitatea să cântați în căști cu un sunet plin și dinamic.
  • Sute de sunete diferite și posibilitatea de a cânta utilizând sunete foarte joase.
  • Nu trebuie demontate, sunt ușoare de depozitat și de transportat.

Gama de percuții electronice

Cu cât prețul este mai mare la instrumentele de percuție electronice cu atât crește și calitatea, care constă de fapt în cântarea cât mai realistă a piesei. Padelele de calitate au sunetul similar cu cele produse de tobele acustice clasice. Mai mult, aceste padele pot fi cu două zone și astfel pe anumite secțiuni sunetul poate fi diferit (tipic pentru padele raf). Instrumentele de percuție electronice mai scumpe au și o bandă de sunet mult mai bogată.

Dacă sunteți începător, mergeți pe un set de instrumente de percuție electronice, acesta include și un program de învățare. Acesta vă va ajuta să vă personalizați propriul stil, ritm și altele.

Conexiunea percuțiilor electronice

În mod standard, instrumentele de percuție electronice prezintă o ieșire pentru difuzor și căști, intrare pentru un element extern (mp3, telefon, ca să puteți cânta utilizand un fond muzical) și uneori chiar și USB sau MIDI pentru editarea sunetului. Datorită sistemului MIDI puteți înregistra o linie de tobe și apoi să o utilizați în calculator pentru a-i adăuga diverse alte sunete.

Vă rugăm să aşteptaţi