Cum să alegeți accesoriile pentru tobe

Fiecare toboșar are alte pretenții. Acelora trebuie să li se acorde posibilitatea de a-și alege accesoriile de percuție. Dacă vă blocați în a alege, ghidul nostru vă va ajuta și astfel veți economisi timp și bani.


O SUGESTIE PENTRU ÎNCEPĂTORI:

Dacă înainte de a achiziționa instrumente de percuție doriți să vă sfătuiți cu un expert, contactați-ne la numărul de telefon 0800 400 002 ( Lu–Vi 11–18) sau pe adresa de e-mail . Cu drag răspundem la toate întrebările.

Hardware

Un element ce nu trebuie neglijat din setul de tobe este hardware-ul. Elementele precum mese pentru instrumente, cuiere pentru instrumente și pedale, sunt elemente fără de care nu puteți funcționa. Alegerea lor ține foarte mult de tipul instrumentului de percuție ales. Excepție face setul de tobe (set complet), care conține și hardware-ul.

Accesorii pentru sonorizarea percuțiilor electronice

Următorul element important este să asigurați sunetul percuțiilor electronice. Aceasta o puteți rezolva cu o combină pentru seturi de percuție electronice cu reproboxe active sau cu ajutorul căștilor.

Accesorii pentru tunere

Deoarece nu avem toți o ureche muzicală perfectă există posibilitatea îmbunătățirii instrumentului. Pentru aceasta vă sfătuim să utilizați tunere pentru percuție. La tunere aveți nevoie și de cheile aferente, care vă vor ajuta să așezați membrana.

Idei de ajutor/de training

Nu uitați de ideile de ajutor/traningul pentru toboșari. Pentru fiecare este suficient să exerseze cu metronomul. În zilele noastre, există metronoame digitale moderne, care sunt accesibile ca preț, și sunt dotate cu un întreg program și diverse funcții.

Ritmul se poate exersa și cu padele speciale de antrenament. Acestea nu scot niciun sunet și cu ele se poate exersa în mod corect activitatea mâinii și a încheieturilor. Aceste padele sunt folosite și de toboșarii profesioniști. În timpul învățării la un instrument de percuție puteți amortiza cu o plasă antișoc sau cu sau cu un pad de amortizare.

Huse protectoare și covorașe folosite sub tobe.

Fiecare toboșar ar trebui să îsi protejeze instrumentele cu huse protectoare. Aveți de ales între mai multe tipuri dehuse din ambalaj moale, sau din ambalaj tare (geamantane). Un accesoriu necesar este și covorașul de sub tobe, care folosește atât la protejarea instrumentului cât și a pardoselei pe care acesta este așezat.

Căștile și dopurile de urechi

Auzul unui toboșar este mereu sub presiune/în pericol. Auzul se poate proteja folosind dopuri de urechi sau cu căști de izolare speciale pentru toboșari - unele fiind dotate chiar cu sistemul “in ear” pentru ascultare. Dopurile și căștile se pot găsi și în varianta petru copii.

Bețele și membranele de schimb

O categorie specială o reprezintă bețele și mebranele de schimb penru tobe.

© AUDIO PARTNER s.r.o.
Vă rugăm să aşteptaţi