Alegerea chitarei bas

Baschitariști, noi vă urăm bun venit! Se spune adesea că o formație este la fel de bună precum baschitaristul ei. Evident că este o exagerare, dar există și un pic de adevăr. Baschitaristul este singurul membru al unei formații care se situează la granița elementelor ritmice (toboșarul) și a componentelor muzicale (chitarist, clăpar și alții asemenea).Împreună cu percuționistul, acesta adaugă tempo și groove compoziției, iar prin tonurile sale și descompunerea acordurilor, confirmă ceea ce interpretează chitaristul.
Vă vom sfătui cu plăcere în achiziționarea unei chitare bas pentru dvs., apropriații dvs. sau pentru copii. În caz de nevoie, experții noștri vă pot ajuta la numărul de telefon 0800 400 002 (lu-vi 10-18h) sau la adresa de e-mail .

Chitara bas pentru începători

La început, nu este nerezonabilă alegerea instrumentului care vă place. Dacă chiar de la început vă rămân ochii și vă îndrăgostiți de o anumită chitară, veți învăța mai bine pe ea.

Cele mai versatile chitare bas sunt cele de tipul Jazz Bass, în spatele cărora se află producătorul american Fender. Dar tipul JB a devenit un cult, astfel încât acesta este fabricat cu diferite variații și de alți producători. Pentru începători, tipul JB este o alegere excelentă, deoarece este un model standard.

Aici găsiți informații detaliate despre Cum să alegi o chitară bas electrică.

Patru sau cinci corzi?

Diferența dintre chitara bas cu 4 corzi și cea cu 5 corzi constă în faptul că cea cu cinci corzi are în plus coarda joasă „B“ (în Cehia este adesea numită „H“), care, la un tuning standard, vă permite să cântați cu 3 tonuri mai jos.

Puneți-vă următoarea întrebare. Pe ce chitară cântă baschitaristul dvs. preferat – pe una cu 4 corzi sau pe una cu 5 corzi? Această întrebare nu este irelevantă, pentru că, după ce învățați elementele de bază, veți vrea cu siguranță să cântați piesele formației dvs. preferate. Iar dacă acestea sunt scrise pentru o chitară bas cu 5 corzi, nu vă fie teamă și alegeți de la început acest tip. Dacă nu aveți o astfel de problemă, atunci alegerea standard este chitara bas cu 4 corzi, care se adaptează ușor oricărui stil muzical.

Cum va suna chitara bas?

La fel ca în cazul chitarei electrice, și chitara bas are nevoie de câteva echipamente la care să fie conectată și care reproduc sunetul instrumentului. Acestea se împart în două tipuri: combo-uri pentru chitară bas și seturi de amplificatoare de chitară bas și reprobox-uri. Începătorilor le recomandăm combo-uri pentru chitară bas. Aceste echipamente au deja încorporate un amplificator și un reproductor, astfel încât nu aveți nevoie de mai mult.

Pentru cântări acasă și pentru primii pași în lumea chitarelor bas, vă este suficient un combo cu puterea de 50 W (puterea combo-ului este stabilită individual). În cazul în care intenționați să cântați cu formația fără tobe (poate doar cu chitarist, clăpar și percuții ușoare), atunci ar fi bine să vă decideți pentru ceva în jur de 100 W. Dacă formația dvs. va avea și instalație completă de tobe, atunci este nevoie de un echipament la 200 W și mai mult.

Accesorii pentru chitara bas

Chitara bas necesită câteva accesorii de bază. În primul rând, trebuie să aveți un cablu pentru instrument, pentru a conecta basul la amp sau amplificator. Pentru acordajul instrumentului, aveți nevoie de un acordor (foarte util orice acordor de tip Clip). De asemenea, basul trebuie să dispună și de o curea și de un suport. Dacă intenționați să călătoriți și să luați basul cu dumneavoastră, vă recomandăm să cumpărați o husă moale (confortabilă) sau o cutie dură (mai sigură).

Dacă aveți și alte întrebări cu privire la alegerea unui bas sau pur și simplu încă nu vă puteți decide, nu ezitați să ne contactați la numărul cu apel gratuit 0800 400 002 sau prin e-mail la .

Să cânte muzica! :-)

© AUDIO PARTNER s.r.o.

Cuvinte cheie căutate

Categorii

Mărci

Vă rugăm să aşteptaţi