Atelier pentru chitare

Despre atelier

Fiecare instrument muzical trebuie îngrijit. Cu cât mai mult se cântă la acest instrument cu atât grija și service-ul curent al acestuia este mai important. Doar astfel își poate păstra caracterul sunetului și toate caracteristicile proprii.

Toate instrumentele cumpărate în magazinele sau în e-shopul Kytaru.cz au dreptul de ajustare gratuită în cadrul garanției de 3 ani.   Puteți aduce însă orice alte instrumente pe care vi le reparăm în cadrul service-ului de post garanție

Atelierul pentru chitare se specializează mai ales în întreținerea și repararea chitarelor acustice, clasice și a chitarelor electrice și a celor de bas. Știm să rezolvăm însă și alte instrumente muzicale (banjo, ukulele, instrumente cu clape). Veniți să consultați cu noi toate problemele cu instrumentele muzicale și aparatura dvs.  Consultațiile sunt, bineînțeles, absolut gratuite.

Atelierele pentru chitare se găsesc în toate magazinele noastre. Tehnicianul de service are la dispoziție o bază pentru ajustările și reparațiile curente. Reparațiile mai complexe sunt soluționate în centrala de service din Praga, Modřany.

Chitare și chitare bas

Uzura chitarei poate să apară în mai mult locuri ale instrumentului. Unul dintre acestea este griful. Tastele de pe grif se uzează cu timpul și trebuie înlocuite. Astfel, înlocuirea tastelor la chitară este una din cele mai frecvente reparații de post garanție.

La fel și corpurile chitarelor se modifică cu timpul. Din cauza condițiilor din jur (temperatura, umiditatea) se poate ajunge la răsucirea grifului sau la dezlipirea punții, eventual a nervurilor interioare. Puntea dezlipită nu transmite vibrațiile corzilor pe placa de rezonanță și în acest caz chitara încetează să cânte. La fel, o influență negativă o au și nervurile dezlipite și griful chitarei răsucit.

Cele mai frecvente defecte ale chitarelor sau a chitarelor bas sunt cauzate de cureaua ruptă. Aceasta se poate preveni prin cumpărarea unei curele de calitate și în cel mai bun caz și instalarea blocajului pe curea.

Atelierul nostru pentru chitare se specializează în cadrul service-ului de post garanție și în lipirea grifului sau a capului. Griful rupt al chitarei este de fapt o urmare deasă a manipulării neglijente sau a căderii chitarei.

La chitarele electrice sau chitarele bas puteți să lăsați să vă fie înlocuite diferite piese a căror funcțiile sunt înrăutățite în timp. Astfel poate fi vorba de înlocuirea jack-ului pentru cablu sau a potențiometrului. Un sunet mai bun al chitarei poate fi obținut de asemenea prin înlocuirea dozelor.

Având în vedere faptul că lemnul chitarelor este un material natural, se ajunge la uscarea acestuia și la modificarea formei acestuia. În atelierul pentru chitare efectuăm umezirea chitarelor, ceea ce prelungește durabilitatea materialului.

Amplificatoare și boxe pentru chitare

Suntem dotați și pentru service și tuning al aparatelor de chitară. O reparație frecventă a amplificatoarelor este înlocuirea lămpilor, ceea ce este un proces pe care proprietarii aparatelor ar trebui să lase în grija specialiștilor. Datorită tensiunilor extrem de înalte este vorba și de o lucrare foarte periculoasă. O altă operație la amplificatoare est apoi reajustarea BIAS-ului, modificarea sunetului sau înlocuirea pieselor în parte (a potențiometrelor).

Pentru experimentatorii audio sunt disponibile și înlocuirile de difuzoare în cabinete de chitară.

Instrumente cu clape

Și instrumentele cu clape pot fi modificate în diferite moduri. În atelierul pentru chitare suntem în stare să actualizăm firmware-ul acestora. Efectuăm curent și ajustarea dinamicii claviaturii, curățarea claviaturii și întreținerea completă.

© AUDIO PARTNER s.r.o.

Cuvinte cheie căutate

Categorii

Mărci

Vă rugăm să aşteptaţi